Friday, September 19, 2008

day 19

ari ni i tido je.. keje bnyak betul yg pending.. but cam biasa i love holiday..xpernah rasa bosan for my holiday even just at my room..internet lak sekejap ada sekejap xde..td 1 misi dah xjadi..tp xpe...maybe next time.. nak tulis apa ek.. ada je tp malas nk karang balik..cite pasal smlm lah. smlm i kuar dalam 3 pm..sampai 10.30 pm..lama tu kan kuar..kaki xsakit tp pinggang yg sakit. konon2 nk shopping raya lah tp xde lah sgt..cuma nk ambik duit je.

so pg dulu centre square tu dgn syikin..i pi ambik duit then dia pi cc..kejap je ambik duit tu ...so sambil tggu syikin masuk lah tgk apa2 yg patut...igtkan nk beli seluar untuk adik tp bila tgk harga terus xjadi..kalu rm10 -20 tu tu blh lah..kakak mampulah ..hehe..nk mahal2 tggu lah dua tahun lagi k..ada baju2 bdk perempuan..i love girl stuff esspecially their gown..dulu i xde baju2 comey2 camtu.. igt nk beli tp my sepupu2 yg girl tu bukannya sorg..beli 1 nti lg 3 tu tgk je..xblh.. xadil ni..so tggu jg lah kids.itu part baju2 kids.for teenagers ada tgk gak..i pi tgk kat yg dia lambak2 je..dari 1 label ke 1 label.tgk je tp xnak beli pun.saje cuci mata...punya bnyk tempat tgk tu smpai dia punya apa ek..pekerja dia lah tnya "nk beli apa kak? i jawab :saje je tgk sebab nk tggu kawan" pastu terus pg masuk guardian.. sambil tu dalam hati fikir nape lak kuar..dok je lah situ..nmpak sgt rasa malu ngan bdk tu...

kat guardian lak pi lah tgk kat syampoo..memang cadang nk tukar syampoo because until now xtau lah nk pakai syampoo apa..i'm looking for syampoo which is does not have '3 in 1' or '2 in 1' coz my hair ni berminyak and dah damage..itu lah dulu xnak jaga.. jeni s xkisah lagipun pakai tudung tp bila tgk rambut my friends tu teringin gak nk ada rambut yg ok..ramai yg suggest suh pi rebonding accept my mother but dont want lah.. i like my hair stlye.. semula jadi camni..xyah susah2 nk kerinting..hehe.. so, dayah misztake dah guna tre semme..is it suit for her? dah tanya tp lupa lak apa answer dia..yg tre semme ni xde yg sample kan..suma dah botol besar..so lepas fikir 2 3 kali tu beli juga lah..kalau x camne nk tau..

mula2 fikir nk beli pakai duit my mother tp mesti la lmabat lagi..xpe lah..dah ada duit ckit.. tp minta2 raya ni dapt duit raya..at least nk support tambang balik. almost rm 100 tu tau..dulu xde lah camni..agak2 dpt x duit raya ek for me yg dah adult ni..hopefully.. :).. camne ek nk report or blh x report pasal harga tiket bas yg sgt2 melampau ni.. bayangkan lah dulu rm 23 je for one way but for this raya i've to pay rm45.. lg rm1 nk 100% kan...xleh jadi ni..nk report ktne ek.. ni tamabhan punya lah tp for me sgt lah melampau..so nk kna tgk service nya ok ke x next week..berbaloi x dgn harganya tu.patut naik 30 persen je..if 30% means rm23 plus m6.90 equal tu rm29.90.. ni sampai rm 45 ni memang sgt2 lah melampau..( pasal tket raya lak)

jalinan keju
pastu kuar ada beli biskut raya..apa ntah namanya tp sedap gak..dah igt 'jalinan keju' tepung plus kacang walnut. kt atas biskut lak ada badam..akak tu kata biskut ni fav dia.. sedap gak.ada biskut recipi istana tau..biskut tu dah masuk istana..xbeli pun cuma rasa je.sedap juga so i pu ndah jadi istana-rian lah..hehe 1 lagi ada beli rempeyek ke tempeyek..not very sure lah..tp i like it sebab nipis..biskut raya ni kena sembunyi dulu ni nti abis lak.. hehe..nk makan after cuti raya nti..

ni lah cite smlm.. ari ni biasa2 je cuma kali ni pun unluky gak for kak vp punya blog..internet slow lak saat2 genting tu..

selamat berpuasa to all.. asyik dgr lagu raya je tp i blum excited lagi..lagi 2 ari nk raya baru lah ok nk dgr lagu raya ni..baru best ..time raya lak i sgt harap masa berlalu dgn lambat.supaya blh cuti lama2..this raya kami ada 4 days je pastu dah kna pi dgn keje yg sgt lah bnyak..

3 comments:

zidane said...

sedapnya kek tu..

nurul said...

komen for myself lah..
this biskut simpan kat bilik nadia..after raye baru saya buka k

pak ngah rep said...

hikhik.. masa buka nanti igt2 la pak ngah nica nih!!