Friday, December 19, 2008

update!! nk balik Sp dahh..

salam..
apa khabar suma?
thanks pada semua yang wish birthday saya..
dalam dua minggu lagi nk balik sg petani dah..
rasa happy tp sedih gak..best gak dok umah..
xbosan langsung..
tgk tv je..
pg jalan2 tu xde lah..
ada pg kb dua tiga kali tp xde beli apa2 pun..
one more things, nk makan prosperity burger..best tu dgn lada hitam dia.
xsabarnya nk makan..
padan muka baby kakak..haha( adik amer)

Friday, December 12, 2008

my birthday...

salam..
selamat hari raya semua..
ari rabu lepas is my birthday..
thanks kepada sape2 yg wish kt handset ngan friendster..
tp kawan 2 blog xde lg.
wish la kt saya...huhu..
tahun ni classmate saya tu , prestasi depa baik ckit..hampir 40% igt.
yg x igt pun dh diperingatkan tp ada yg still sorg dua xnak wish jg..xde kredit kut..
jangan lupa bg hadiah tau..haha.

motif kali ni: bagi ucapan selamat hari lahirt kt blog sendiri..

saya dah beli tiket bk balik sp..boleh la sambut new year kt hostell.xmacam sebelum ni asyik sambut dalam bas je..

k lah, stop dulu..
cam tulis surat pun ada ni..

Sunday, December 7, 2008

sElAmat hAri rAyEr aIdIlAdhA...

sAlam
ari ni online umah maklong saya..
nasib baik..
leh la update blog..
kali ni nk letak kad raya dari P.A
igt nk letak award dari en.dotblogspot gak..jap saya cari dulu..

alamak cam kna save dulu..nk upload susah la..
xpe lah..yg penting selamat hari raya wat semua..

Thursday, December 4, 2008

selamat hari raya aidiladha..

salam..
apa khabar bloggers suma..
ari ni ada kesempatan pg cc lagi..
nk online pun kna pg cc je lah.
saya nk ucap selamat hari raya aidiladha buat semua..
sila2 lah dtg ke rumah nenek saya..kalu tau lah..
sebab ada nk buat kenduri ckit..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
MAAF ZAHIR DAN BATIN..

Saturday, November 29, 2008

cuti...

haii..nk gtau je saya cuti smpai 4 jan ni.
cuti sekolah...

come back!!!

salam semua.
ari ni baru ada masa dtg online..ni pun kt cc tau..banyaknya miss suma cite2 bloggers tu..rindu2 kt blog2 suma

to Dotblogspot..tag dgn award tu ..nti saya akan wat bila saya ada masa free lagi..nipun singgah cc kejap masa pg kb mall..dah xtahan lagi nk 0nline..huhu..

harap suma sihat2 je k..take care..
sekarang musim hujan..tp kt kg saya lah..
jangan main hujan k.. :-)

Friday, November 14, 2008

happy holiday!!!

xsempat nk wat entry2 lain..huhu..
nti kat umah kna pg umah mak long ni..
kt sini nurul nk ucap selamat bercuti buat semua..
jangan lupa wish birthday saya..hehe
10 disember 1986
jaga diri anda baik2 ye..
take care semua.. :)

tag terakhir sebelum cuti..

pg ni bangun pagi2 and kemas bilik lagi..sambil mendengar lagu kt hot ngan blog P.A tu.
tgk2 jam dah 9.30..nk kuar kul 10.30 ni..camne ni..xcukup masa..auto publish xwat lagi..
utk membuat pemberitahuan hari lahir saya..
rasa xbest la.. ..memang suka cuti tp nk online..huhu

So, ni tag dari Pujangga Asmara
nk jawab 5 minit je..haha lagi cepat

What Were You Doing 5 Years Ago?

-umur 17, form 5..kt sekolah lg..

What Were The 5 Things On Your To Do List Today(14 November 2008)?
-bgn jam 5 pg basuh kain
-solat
-jemur kain jam 5.30
-tulis few entry kt blog
-baca blog yg kt my bloglist tu
-letak barang dalam stor
-makan nasi lemak nadia beli
-baca paper online

eh..bnyak la ..memang bnyak keje ni..

What Are 5 Snacks That You Enjoy?
-biskut beras
-rota
-kacang
tiga dah la

What Are 5 Things That You Do If You Were Billionaire :
-buat umah for my parents
-bawa depa pi mekah..
-beli macam2 utk diri sendiri
-my adik nk beli motor, klu kakak kaya, kakak beli lah
-bnyak plan ni..nk simpan lah duit tu..utk masa depan

What Are 5 Jobs You've Had :
xpernah kerja lagi..tggu dua tahun lagi tau..tp 1 keje je la

Who Are 5 Persons You Want To Tag?
nk tag sape ye..? sape2 yg masuk blog saya lah..leh x?
saya sebut yg mana sempat ye..yg
- harry
-kay

balik kg edisi 1

salam.
ari ni saya dh nak balik kg..tp xlah balik terus..nk gi manjung dulu..tgk baby faiz..so, sebab xleh online kt umah so saya nk lah buat beberapa auto publish..hope jadi lah.tp malam td, kul 11 30 je, mati lah plak line tenet ni..dah la tu, ngantuk so terus la tdo..lupa kain x basuh lg..

td saya terjaga awal gile tp xjuga sebab blh basuh kain..kul 4.45 saya terjaga..sementara nk tggu baju siap dibasuh(pakai mesin ni), kemas2 dulu yg lebih2 tu..tp ini pun xsiap lagi..bnyak betul barang.saya pun xtau lah apa yg ada ni..kalu org lelaki, paling bnyak pun dua beg je kan..

nk cite time nk pi jemur baju tu..maybe lah 20 minit nk dkt kul 6.guard dtg nk buka kunci pagar..nti dia nmpak lah say yg ngah jemur baju,..mana tau dalam gelap nti disangkanya saya ni pencuri ke apa ke.. ye lah saya sorg2 berani pg2 buta tu kan..tp kalu tgk cite yg seram2 tu xberani jg..saya akan elak tgk cite tu...xpe lah x tgk nti terbayang bayang , susah la..

nak wat few entry lg.. agak2 jd x ni?



Thursday, November 13, 2008

jawapan utk katy..

knenapa saya gelak masa katy call kt skype..???
saya gelak2 je..kerana saya ada rahsia
sebab saya juga telah membuka 1 blog itu..
bila dia call je saya harus tutup la..
oleh kerana katy pun minat juga, so i merelakan diri ini..tapi....

p/s: entry ni saje2 je..huhu

Wednesday, November 12, 2008

camne nk balik???

ari jumaat ni nk pg umah my classmate kt manjung..mula2 my mum ckp pi 2 malam dah la..baru nk rancang dok lama2 ckit..tp saya pun lum lg rancang nk balik bila..then malam ni my mum call lg,gaya dia cakap tu macam ada harapan i nk duduk lama ckit..probsnya: bila tgk website transnasional td, xde la tiket bas yg terus nk balik ke kg i tu..camne nih..kt situ tulis kna transit ke kl dulu..peliknya..kalu ada duit bnyak tu leh jg pi jalan2 dulu ke..pi umah uda ke..so, sape yg tau..syarikat bas apa yg dari manjung or lumut terus ke pasir mas..ada x..

my trip :
from: lumut, perak tu pasir mas,kelantan (one way tanpa transit mana2)
date and day: nevermind
time: siang ari

nk tdo dah ni, esok exam..alamak lupa nk topup..saya ni dah jadi alarm clock utk my friends..
gud nite..assalamuaalaikum..doakan saya esok


Tuesday, November 11, 2008

saya dah ok :-)

haiii...
saya dah ok..
sekejap je saya bad mood..
saya xsepatutnya bad mood kan..
so, saya kna take it positive right..
kna bnyak2 sabar..
esok saya ada exam..doakan saya ye semua..thanks..

lagi not in a good mood..

  1. printer wat hal..saya rasa sangat bengang..walaupun dia ni lasak tp jgn la wat hal time2 ni.., geram time saya ngah ok ni xnak print plak..saya rasa sgt xsuka..
  2. orang2 yg wat hal..pun saya bengang jg
  3. saya sakit perut..
  4. file2 yg bertimbun..
saya ada tabiat buruk la..saya cepat moody..suka marah2..tp kejap je..saya kena ada angry management ni..kesian pada sape2 yg dtg pada saya, mesti kna marah..saya kna tampal notis kt pintu bilik ni.. "saya xde mood" harap maklum..

Monday, November 10, 2008

exam pj ari ni..

ari ni ada exam pj..pagi lak tu.1jam dari sekarang..oleh kerana saya ni sgt suka men online maka buka jg lah pg ni.kalu x saya akan lg rasa tidak berapa rajin...baik saya online..to make me more calm..xpe lah salah grammar ke ayat ke..wish me luck suma.. agak2 ok x? doakan saya k.. kul 11.30 ni saya balik..

Saturday, November 8, 2008

no tittle!!

salam.
xtau nk cite apa..sebab seharian main tenet je..baca paper..tp skang ni lum buka lagi..lupa lak...main tenet punya pasal sampai x tidur..ye lah, dulu sebelum dpt online kt bilik ni mesti tidur lah kejap ptg2..

study pun belum ni..so ,ari ni kna study..and apa kata kite tgk cite hindustan kt tv..ok gak kan..
tadi cakap nk study tp nk tgk tv lak..jgn tiru perangai saya ni k..

Friday, November 7, 2008

study? nk edit blog?

ari ni rasanya nk study subjek pj lak..exam nya isnin ni..saya belum mahir lg nk buat rph pj tu..macam2 kemahiran kna tau nih.. nk buka buku ke xnak? ke nk online je..baca kt internet je..

so,
  1. kite cari kt internet contoh rph..
  2. cari rancangan tahunan kt internet jg
  3. cari..pasal pj lah
  4. kite baca blog..yg ni pun masuk calon jg..huhu..
teringin nk buat 3 colum lah tp saya xreti lg..so soalan saya?
  1. adakah kna cari layout yg 3 colum yg kt internet tu je utk paste kt layout kite?
  2. adakah kite kna taip code html sendiri utk jadikan dia 3 colum?
  3. kalu kite jumpa yg 3 colum tu, kite buat back up layout kite dulu kan mana tau jd apa2 ke...
  4. kalu saya nk kekalkan layout ni tp camne nk buat jd 3 colum tu camne?
salam..
da bnyak ari x post entry..xde cite yg menarik pun sebab exam je..tggal 2 paper lagi..paper minor..nk baca apa ye..nk tanya spot ngan kawan2 kt tmpat lain pun xle sebab ni lecturer sendiri yg buat..agak2 apa yg masuk ye..

dua ari ni plak line xberapa ok..sgt geram ok..hope ari ni ok je..sampai lah saya balik nti..nk online jg kt umah tp camne ye..

Tuesday, November 4, 2008

jadual nk online.

ari ni still lg exam.. td pedagogi..bnyak yg xtau tp biasalah saya dgn yakinnya menjawab..soalan bnyak so masa pun xcukup..bayangkan 20 minit nk buat 1 esei 8 markah, 2 soalan struktur tp anak2 nya 5 setiap 1..jawab tu boleh tp risau jg tang tulisan..sebab lecturer selalu complain..malu saye ngan classmate terutamanya yg boys tu....

k la, nk cite pasal wireless kt tempat saya ni..
depa suma dok cakp yg i ni jaga line wireless ni so. this week dia dah ubah ckit..dulu sepanjang masa boleh online cuma dia mati sat bila 1.30 pm tp on balik kul 2 pm tu.. pastu mati kejap jam 6 lebih tp kul 8 pm ada balik..maybe sebab exam so yg cam ni palak jadualnya..
pagi: 6.58 am-1.30pm( tp skang ni dia ada wat hal ckit la around 12 pm tu)
ptg: 2 pm sampai lah 6 lebih kut..
malam: dulu jam 7 je xleh to skrg ni jam 7 pun boleh sampai lah 10.30 pm..

so, saya tidur awal dan bangun awal untuk online.huhu..adakah saya dah ketagih dgn internet????



Monday, November 3, 2008

exam mggu 1 edisi 2

dewan exam...

ni ngah baca nota last..huhu

ari dah stat exam!
teknologi dalam pengajaran dan pembelajaran.. xtau nk kata apa tp as long as org yg rajin study ckp susah, so bg saye ni? huhu.

nk post gambar dewan exam tp internet sgt slow..maka saya postpone..esok ada paper lagi..wish me luck k..doa bnyak2..


meje saya yg ada botol air hijau tu..sem ni depa bg kerusi baru..dulu plastik je.

Sunday, November 2, 2008

exam!!!

esok start final exam ..lamanya xmenulis ber jam jam ni..2 jam 30 minit tu.. lamaaaa.. dah la ptg time ngantuk..tp apa pun good luck tp myself..yakin diri and doa banyak2.. to all, tolong lah doakan saya ye.. :-)

jadual exam mggu pertama

masa dan tempat : 2.30 pm-5.00 pm, dewan munsyi,ipsah
tarikh:
  1. 3 nov : teknologi pendidikan
  2. 4 nov: psv 3207, pedagogi
  3. 5 nov:psv 3108, membentuk dan membuat binaan dan mengenal kraf tradisional
mggu kedua di entry lain..huhu..

Saturday, November 1, 2008

1000 VISITS


smlm xdpt online..sedih la.. tp pg ni bila saya buka blog saya ni..dah 1000 visits rupanya...huhu..dulu taget 100 je..sila sila lah dtg lg ye..

Friday, October 31, 2008

BREAST CANCER AWARENESS

BREAST CANCER AWARENESS: TAG by c33ram00n

Actuall tag ni adalah tag yg 2nd..sebab masa ngah melancong ke blog kak Ceera maka terlihat lah dia telah men tag saya..beberapa blog yg saya pi pun dah ada buat pasal ni so senang lah saya memahaminya..to yg ni terbuat lambat sebab ada error camne ntah for yg 3rd tu..nama je 3rd tp yg tu taip dulu..xleh nk auto publish..
Kalu ikut yg saya tau lah, breast cancer ni bukan sahaja orang perempuan yg kena tau malah ada jg orang lelaki yg boleh dapat penyakit ni.j d both gender kena aware k.. kalu kt malaysia, breast cancer dah jd golongan top ten pembunuh wanita malaysia tau..sape xkenal ngan Datin seri Endon, arwah isteri PM kite pun meninggal sebab sakit cancer ni kan..tp kalu saya silap sila betulkan ye..

Mencegah lebih Baik daripada mengubati justeru bg kaum wanita yg dah berumur 40 tahun tu blh pg hospital kerajaan or mana2 hospital ke klinik ke utk pi check.. buat mammogram. kan ada iklan kt paper , org perempuan umur 4o tahun ke atas layak terima subsidi nk jalani ujian Mammogram kt hospital..

kalu nk dpat malumat kanjut:
Klik lah kt banner tu..atau here


bnyak lak yg saya taipkan ye..so rules of this tag are:

i) copy tag ini dlm blog anda
ii) letaklah link kawan yg bg tag ni..utk rujukan kalau2 xfaham.pastu
iii) pastu tag la kwn2 anda at least 7 org ye..

1.saya nk pilih ana
2.el.. blajar wat tag..huhu.
3.dayah pun cam xde lg tag ni
4. en.dotblogspot.org lelaki pun ada yg kan sakit ni gak tau..blh cite kt wife dia ke
5.yuni.. sila update blog pas exam tau..
6.ina pun sama kna update nti tau
7.kak masviona
iv) tinggalkan msg kt kwn2 yg ditag tu, ckp kt diaorang telah ditag.

xleh nk auto publish..

auto publish xdpt digunakan..rasa bengang betul..sebab apa ye..kt situ tulis yg time illegal tu..maklum lah connection slow..namun pelajaran tu tidak ku lupa

Thursday, October 30, 2008

Tag 3rd time..

Tagged by: SHAFIE'S KEYNOTE

Every question is referring to 1 person

1. What is the relationship of you and him/her?
- a good relationship ;) - copy je lah..saya baik pada suma org...ini kenyataan tau..

2. Your 5 impressions towards him/her.
- update later leh x?

3. The most memorable things he/she had done for you.
- update later leh x?

4. The most memorable things he/she have said to you?
- bnyak sgt, minta maaf sebab xmenjawab soalang dgn tepat.

5. If he/she become your lover, you will…
- for him, how lucky i am..tp xde lg..

6. If he/she become your enemy, you will…
- i dont want to become anybody's enemy

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on…
- terima dia seadanya..saya doakan dia pun sama..

8. If he/she become your enemy, the reason is…
- xde kut..kalu saya salah,maafkan saya ye..(minta maaf awal- awal)

9. The most desirable thing to do on him/her is?
- belum fikir lg

10. The overall impression of him/her is…
- nice to be friend

11. How do you think the people around you will feel about you?
- saya seorang yang gaarang namun baik hati( my classmate memang dah tau jawapan ni)

12. The character of you for yourself is?
- baik hati la..huhu

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
- suka wat keje last minute

14. The most ideal person that you wanna be is?
- orang yang berjaya dalam hidup..take care my parents..nk buat umah 1st..

15. For the people who care about and likes you, say something about them.
- saya pun sayang kamu semua( suma sayang kt saya, ni pun kenyataan jg)

16. Ten people to tag:
-nak tag siapa ye..xcukup 10 xpe ke? awat ramai sgt ni
huhu.kalu xnak tag org lagi leh x?saya buat duku utk diri saya sebab nti2 nk edit lg tag ni..because lum jawab sepenuhnya..jd yg terpilih ialah????? TUNGGU!!

17. Who is no. 2 having a relationship with?
- kalu ada nti dia cite lah kt saya

18. Is no. 3 a male or a female?
- ??? lum tau

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
- no 7 tu saya kan dan no 10 tu dia kan? so, kami akan hidup bersama dgn gembira lah sebab saling accept each other :) -

20. How about no. 5 and 8?
- yg no 5 tu kekasihku(belum lagi la), yg no 8 tu musuh ku..tp harapnya dua duanya menyayangi ku..xnak musuh2 ok. -

21. What is no. 1 studying about?
- pendidikan seni visual jg kut..xtau nk rujuk kt sape

22. Is no. 4 single?
- ni utk saida lah..dia memang single -

23. Say something about no. 6
- kalu kite gaduh, kna cepat2 baik tau( saya xnak gaduh lama2, maafakan saya awak)


P/S : mula2 xberapa faham tag ni..rasanya soalan tag ni xberapa jelas..so, saya telah merefer tag ni pada org yg telah meng tag saya SHAFIE dan org yg telah memberi tag kepadanya..NICKY..tp saya rasa saya pun xjawab soalan ni dgn tepat... tag ni tag yg ke 3 sebab kak ceera yg bg tag 2nd tu tp yg ni saya buat dulu..maka auto publish akan digunakan..dan objektif pengajaran cikgu2 ku telah tercapai 100%..dan kalu cikgu buat ujian formatif, saya mwsti dapat full mark tau..

raya edisi hari terakhir...

Ari ni dah last raya kan, tp xdpt makan jg makanan yg aku ngidam ari tu..camne nih...still ngidam ni.Lambatnya nk balik umah..tp pg jalan2 dulu pun best jg..sebabnya nk gi tgk baby faiz..anak buah nadia..

kt umah dia boleh makan soto..sedapnya sebab dia pedas..blh minta sambl bnyk. org negeri sembilan pun xleh lawan saya makan pedas. agaknya lah..bila sakit perut mula lah nyesal tp sehari je..esoknya makan lg.. kalu xpedas cam xde nikmat nk makan tau..tp ada yg kata pedas yg biasa tu saya dah imun..depa siap takutkan saya lg tau " makan lah pedas, nanti perut jd nipis"..takut jg tau tapi.... nk buat camne..dah suka makan pedas..perut saya ni kira tahan jg lah, memang roti expired seminggu tu dah biasa makan, air milo pun buat nk pg kelas tp minumnya petang..da sejuk..

then, saya dah paksa nadia suh buat birthday party saya bersama..even awal 3 mgggu pun xpe lah..nk wat camne kite duk jauh..f aiz ngan saya share ari jd sama2 tau..dia 10 disember 2007 and me is 10 disember 1986. 21 tahun beza.huhu..mulanya faiz tu, date due dia awal bulan 12..so, tiap2 ari msg nadia and suh kakak dia tahan dulu,kna tggu sampai sama date ngan saya..akhirnya doaku tercapai..so sgt happy..dah ada baby junior...nama dia Mohd Faiz Danish..

p/s: ni edisi auto publish so saya akan aplikasikannya..kite harus ikut apa yg dipelajari..entry ni ditaip semasa menonton Kekasih ku seru..macam ada yg musim 2 je..igtkan happy ending..rupanya ending camtu...sungguh mendebarkan hati..

hobby ku vs exam

salam.
Dah lama x post any entry kt sini kan..padahal tiap2 ari je buka laptop..cuma xtau nk tulis or cite apa..org lain macam2 cite depa post...nak wat camne, aktiviti kt sini pun pg assembly, balik je buka laptop, berskypeing, n berblogging.. blogging means baca and melancong ke blog2 orang lain then klik kt nuffnang kt blog sendiri..hehe..bukan tamak tapi nk try2 je,setakat ni baru dpt rm 0.75 sen. Walaupun ckit tp tetap puas hati sebab pengajaran dan pembelajaran ku telah berjaya..cikgu2 nya ada abuat link cikgu a.k.a blogger tegar..tgk lah kt belah kanan ni..

sekarang lak dah musim exam, ada yg dah lama abis exam dua mggu lepas, yg abis mggu ni, yg nak start next week cam saya.. apa pun..good luck suma..dan diri sendiri harus lah study jg..rupanya hobi ku ini bnyak juga membawaku lari dari landasan means terlalu asyik ngan dia lah..huhu..tp nk buat camne..sentuh buku je..sifat kemalasan telah muncul.. mula2 ambik satu buku then selak 2 3 helai pastu letak tepi katil pastu ambik laptop , xpun tdo je..K alu betul2 nk study pun mesti esok exam, malam ni harus bertungkus lumus study..tp xde lah sampai 2, 3 pg..sebab saya ckp kt diri sendiri harus tdo awal utk exam esok pagi..

kalu kawan2 lain mau dah lama start study..kadang2 kan ada yg sanggup dtg bilik tu nk check kita ni ngah watpe..study ke tak ke..and kalu dioarang tanya ngah watpe, saya memang jawab benda yg betul.."asyik ngan my hobby" diaorang dh tau apa hobi saya tu..then diaorang akan cakap.. xpe lah, awak pandai..study last minit pun blh gak..amin..diaorang sangat baik kerana mendoakan saya..terima kasih ye..saya sgt suka mereka menanyakan soaln itu sebab itu lah yg mereka akan selalu ucapkan dan doakan kepada saya.. :)

xtau dah nk tulis apa..apa kata saya wat satu entry auto publish pasal raya..sebelum tu kite tonton dulu Kekasihku Seru episode akhir




Tuesday, October 28, 2008

happy and sad

ari ni ada a few things yg buat aku happy dan ada jg yg buat aku sedih..sedih ke? xde lah sgt cuma mgkin teringat cite2 lama..dan sgt lah kebetulan kejadian2 yg berlaku smlm dan ari ni..apa pun kena take it positive ok..my moto..

skang ni tiap2 ari aku mesti nyanyi lagu my little lover tu..ye lah, dah ada lirik yang boleh dibaca..senang lah..

do smile dear..to my self..


Monday, October 27, 2008

mylepak...

Ari ni xde apa nk buat..still surf internet and tido2 je.. org lain mesti rasa bosan yg amat sgt tp bagi aku..aku boleh hidup seharian dgn internet dan komputer ni..best tau surf macam2. xrasa bosan pun tp sebab kesian kt laptop je yg aku ada off dia kejap2..ada beli cooler pad tp dah rosak la..rosak pu aku letak gak dia kt atas cooler tu..atleast xde lah dia duk atas meja tu kan..ada gak la tempat dia nk bernafas ckit..

K lah, back to the tittle, aku ada join satu page ni. fungsi dia ala2 frenster, my space and yg seangkatan dengannya lah.. baru je wujud page ni tp kira best jg lah tau..ni yg org malaysia buat tau..ada bnyak lg tp web ni adalah salah satunya la kan..

Web dia http://mylepak.ning.com . Ramai - ramai lah join ye.. tp yg link tu page aku punya lah..xtau camne nk bg page

lg satu, ada dua lagi email yg aku dpt kat email yahoo aku ni..
ada kawan2 invite utk join web yg mana kita pun boleh buat web kite sendiri kan..blog kite pun lebih kurang satu website la kan.. ni ada dua lg website bila kite boleh buat page kite sendiri..mana tau kan nk try2 buat yg lain..
1. wetpaint
2. sampa
kepada sape2 yg dah tau tu bgs lah, kite ni org baru belajar.hehe


Sunday, October 26, 2008

jappanese..

saya kan punya lah excited sebab beli cite beach boys tu..rm9.90 je tau,,murah kan..so smlm saya dah post entry lirik lagu cite wirh love tu.bukan itu saje tau..siap cari web nk belajar bahasa jepun lg..so, sape2 yg tau berbahasa jepun, ajar lah saya..tp sebelum tu sila suh saya study,,adoi la x buka buku lagi ni..

lagu ni saya download kt www.4shared.com . klik kat tajuk lagu.
destiny (my little lover)

edisi raya mggu2 terakhir..

salam dan selamat hari ahad.
aku dah banyak hari teringin nak pergi majlis - majlis raya ni..tak kisah kalu tak pergi tapi sekarang ni rasa mengidam or teringin nak makan lontong ,soto , ketupat nasi ngan kuah kacang, sate dan macam2 lagi lah..apa saja yang ada kt majlis raya..kat rumah dulu takde benda2 camni..yg ada cuma ketupat daun palas je.untuk raya tahun ni aku berjaya buat 10 biji..ada kemajuan la tu sebab sebelum ni pun buat 2 3 biji je.dah la aku yg buat pulut arung tu..xtau lah org pggil apa tp org kelantan pggil "pulut arung" . pulut arung ni iaah pulut yg telah masak dan dicampur dgn santan pastu kita kacau or arung dgn sodek or senduk buluh..nk buat bg dia pecah isi dia dan senang utk dibungkus..camtu lebih kurang..minta maaf kalu silap..nti update raya tahin depan ek. ni bukan bangga diri tp p bersikap positif.hehe..tu la asyik tengok kt blog2 org lain asyik dok tunjuk depa suma oi majlis raya.asal weekend je pg open house..hehe,..tak pe, 1 day aku masak sendiri suma tu..macam lah pandai sgt.haha..dayah kata org ngidam hanya dalam tempoh 8 hingga 15 minit je tp aku cam tiap2 ari ni..nk minta kawan2 bawa pun depa dah naik bas seharian, dah la jauh..susah jg nk bawa..so bila baru dapat makan ni??? entry selalu tergantung dan ayat pun xberapa tersusun..minta maaf sangat-sangat.

Saturday, October 25, 2008

destiny(my little lover)

lagu ni soundtrack cite With LOve..
saya tgk cite ni tahun 1998, masa tu darjah 6..
minat sgt kt yutaka takenouchi or hata (hasegawa takeshi)
handsomenya dia..so smlm kn kuar town dgn kawan2 then terjumpa lah cite beach boys yg dia gak belakon dgn ckgu dalam cite GTO..namanya lupa lah..actually nk cari with Love la.tp xde..ok lah, beach boy pun ok gak..dah lama betul cari ni..blh masuk wishlist ni. sape2 yg minat blh la sama2 nyanyi..kalu nk download pun blh..kt 4shared tu ada..

Artist
: My Little Lover
Song : Destiny

anata wo kanjitanara
omoiga motto todoitara
namida ga afurerukoto
tatta ima omoidasetano

kokoro karano sain ga midareteru
ryoukyoku ni yureru jibun wo warau
tsujitsuma sae awaserarenakute
sugite yuku hibi wo hodoiteita

ima ga kokode mawaridasu

chikazuku hodo ni tooku
umi no youni yurerukedo
anata mo oyoiderunara
kitto aeru unmei no toki ni

(fall in DESTINY...)

yubi to yubi wo karamasete utau
kono inochi no morosa utsukushisa wo

kono sekai wa owattemo

anata wo omoidaseba
anata wo motto kanjireba
namida ga afurerukoto
zutto zutto shitteitanoni

aishiteru aishiteiru
tada sono kotoba dakede

chikazuku hodo ni tooku
omoi wa mada yurerukedo
anata wo dakishimereba
anata wo motto kanjireba
namida ga afurerukoto
zutto zutto shitteitanoni


And you need UTF8 support to view the Japanese characters below

あなたを感じたなら
anata wo kanjita nara
想いがもっと 届いたら
omoi ga motto todoitara
涙が 溢れること
namida ga afureru koto
たった今 想い出せたの
tatta ima omoidaseta no

- instrumental -

心からの  サインが乱れてる
kokoro kara no sain ga midareteru
両極に揺れる 自分を笑う
ryookyoku ni yureru jibun wo warau
つじつまさえ 合わせられなくて
tsujitsuma sae awaserarenakute
過ぎてゆく日々を ほどいていた
sugite yuku hibi wo hodoiteita

現在(いま)がここで 回り出す
ima ga koko de mawaridasu

近づく ほどに遠く
chikazuku hodo ni tooku
海のように 揺れるけど
umi no yoo ni yureru kedo
あなたも 泳いでるなら
anata mo oyoideru nara
きっと逢える 運命の時に
kitto aeru unmei no toki ni

(fall in... DESTINY...)

指と指を からませて伝う
yubi to yubi wo karamasete tsutau
この生命の脆さ 美しさを
kono inochi no morosa utsukushisa wo

この世界は 終わっても
kono sekai wa owattemo

あなたを 想い出せば
anata wo omoidaseba
あなたをもっと 感じれば
anata wo motto kanjireba
涙が 溢れること
namida ga afureru koto
ずっとずっと 知っていたのに
zutto zutto shitteita no ni

アイシテル 愛している
aishiteru aishiteiru
ただその言葉だけで
tada sono kotoba dake de

- instrumental -

近づく ほどに遠く
chikazuku hodo ni tooku
想いはまだ 揺れるけど
omoi wa mada yureru kedo
あなたを 抱きしめれば
anata wo dakishimereba
あなたをもっと感じれば
anata wo motto kanjireba
涙が 溢れること
namida ga afureru koto
ずっとずっと 知っていたのに
zutto zutto shitteita no ni

Friday, October 24, 2008

aktiviti malamku..

malam ni xde buat apa2 pun.mula2 pg makan..saya makan 5 meals except syikin punya.hehe.bnyak x? ye lah, mula2 makan kuewteow sup..even yg sup tu mesti rasa cam biasa je kan tp kt kedai ni sup dia masam..tu yg saya suka tu..kira leh la ganti tomyam..ini yg saya punya lah..meal kedua lak nasi goreng kerabu ina..yg tu makan 3 sudu je..yg 3rd lak nasi goreng biasa nadia..yg ni pun 3 sudu jg..4rd tu pia punya..dia puasa tp makannya 30% je dari nasi gorenr patayya dia..pia cam ada probs je..tp xtau lah apa..nk kna tanya ni tp kalu saya , saya akan tggu samapi org tu sedia nk share ngan kite..tp saya tgk jg org tu camne..kalu jenis yg perlukan org suka tanya2 ni sya tanya lah..tp kalu x, saya lebih suka biarkan dia bersendirian..kalu saya sendiri ni jenis ngada2 ni suka org tanya tp kesian org tu kalu mood saya xelok time tu..ada je nk kna marah ngan saya..sorry sangat2..len kali saya nk tampal notis kt pintu supaya nti org tu xkan dtg salah masa..ehh ada lg 1 iaitu nasi goreng daging tini plus telur bungkus..yg tini ni aku makan sayur dia plus sayur dlm telur tu jg..sila lah makan sayur hi kawan - kawan ku..

actually kadang2 xtau nk cite apa lah..nngantu k ni..esok mungkin nk kuar..apa2 pun nti aku cite lain lah..dan nk buat satu operasi jg. xde org ni blh la buat..apakakh dia itu???

Thursday, October 23, 2008

cuti lagi, bestnya!!

hi..
ari da sihat dah..xde apa2 yg menarik je.. esok da stat cuti..5 ari lak tu..bestnya..blh la tdo.hehe..tp xkan nk tdo je..kna study..so, this sem kna study betul2 ok..xtau nk tulis apa janji ada entry..haha

Wednesday, October 22, 2008

not feeling well again i

ari ni cam rasa x sihat la..ke sebab ujan yg wat aku rasa camni..ntah lah..so this weekend and cuti deepavali ni maybe dok hostel je..xkisah pun tp agak2 dpt sur x..mana tau ada org nk tutup connection wireless ni ke..xtau lah..

Tuesday, October 21, 2008

malam senandung seirama part 2

hehe...
main part2 lak..actually sebelum dan selepas menonton je sepatutnya..classmate saya dpt no 2 je.td nyanyi lagu sendiri(jamal abdillah).. baju yg dia pakai tu cam xkena ngan lagu lah...ada ke pakai cam jubah ngan selendang gitu.cam ala2 m.nasir lak xpun blh la pakai kalu nk nyanyi lagu ghazal utk rabiah ke..yg menang lak ada sorg junior saya tu..lagu apa ntah dia nyanyi..tp suma lagu2 zaman dulu2 lah..yg perempuan lak menang kat akak sorg tu..sakan dia menari..muzik pn lecturer yg main..suma yg baru2..masuk depa kt sini blh buat band lecturer lak..tp bg aku time saringan dulu lg ok.maybe seba xbiasa ngan live band kut..xpun muzik jd kuat sgt so macam xmasuk je..k la, xde nk tulis apa..gmbar pun x ambik..xsempat nk bwa kamera..skang nk baca2 blog dulu ke..

malam senandung seirama part 1

nk pi tgk my classmate masuk pertandingan nyayian lagu2 klasik..org tu ialah org yg duk nyusahkan aku ari tu..ishhx baik nye..kna tlg org tu ikhlas tau.. k lah tggu i balik na.. ( speaking kedah lak) dah dok kedah kna lah ckp slang sini..hehe

xde cite.

arini ngan smlm server down la so saya x dpt lah nk update blog.ciet pun biasa2 je..ni saya nk post something..itu je,,jap2 lagi lah cite.hehe

Monday, October 20, 2008

isl!!!! nd kids?

xsiap keje lg..biasa la i ni selalu last minute..nk tdo dulu n buat esok..i bgn pg2 la esok..gudnite suma.. esok kna jd urusetia first aid for "Karnival Pra Sekolah IPGM peringkat Utara" ..baju PBSm pun x iron lg ni..esok xleh nk ambik gmbar bnyak2 la..my rummate pinjam my cam lah plak.. esok nk berkenaln ngan cikgu pra dan bakal cikgu pra dan all da kanak-kanak.. i love kid very much la kan..emm..agak2 boleh x i jaga 6 month baby when her parents pg keje..i would love to tp takut xbg plak..

Saturday, October 18, 2008

xde tajuk..

xde apa nk cite ari ni..dok bilik je.xwat apa2..assigment bi xwat lg..malam ni plak ujan..aku ada geram ngan seorang tu..dia tau dia ni dok jauh dari org, usaha la ckit nk pi tanya kawan2 pasal keje2 kite tuh kn.jgn lah dok wat hal ngan kawan plak..ni nasib baik org nk tlg tau.. nasib baik i ni baik ati tau..

yg lain2 lak..bila i skype tu sila respon..i ada sebenarnya even wat invisible.hehe

auto publish edisi cite "cinta 200 ela"


ni nk try2 wat auto publish..actually dh lama nk post entry nih tp lupa save pic ni kt mana so kana lah postpone dulu..dh jumps ni so guna lah as latihan to auto publish..tp smlm dah wat..senang je..post entry bila2 pun bukan org dtg online selalu..

oklah, back to that story..aku xigt ah bila date dia tp rasanya dalam awal2 puasa dulu..xpun kt nk puasa tp yg sure nya ari jumaat..kn skang ni tv2 selalu tunjuk cite2 melayu yg zaman 90-an dan awal 2000 dulu.. patut ambik bnyak lg pic tp malas nk capai kamera.gmbar ni biasa je..

knal x sape kt dlm tu..mesti la knal kan..rashid sidek.,dlm cite ni ada wardina,rashid, raja azura, manbai "kau ilhamku" tu..yg lain2 lupa lah tp ni lah pelakon utama dia.. dlm cite ni rashid tu pemain golf terkenal kt malaysia..selalu menang tournament..raja azura ngan manbai ni caddy kt tempat rashid main golf..rasanya rashid ni wakil yempat kelab golf tu..lupa lak apa namanya..dina lak pgang watak anak tuan punya kelab golf tu..cite nya cam cinta 3 segi lah..rashid suka sama suka ngan dina tp raja azura suka k t rashid..dlm tu nama dia yazid kalu xsilap lah.raza azura ni tomboy dah lu tu smoking lak..mana lah si yazid nk suka..dina lak ayu2 gitu, suma lengkap lah..masa ni dia pakai dh pakai tudung..aku suka kt dina time dia masuk dewi remaja lg..masa tu siap pakai mini skirt lg tp skang dh ok dah,bgs2!

ada satu scene yg aku kira kalu lah en.rahsid tu tgk semula kt tv sure dia rasa nk gelak or rasa cam "napelah aku bileh belakon scene ni?"..scene nyanyian..ala2 bollywood gitu..siap menari dalam hutan lagi..atas batu2 sungai..ada lak penari iringan(semestinya berbaju sama) dan satu yg xleh lupa..apa tujuan rashid tu disuruh buka baju..ala2 salman khan gitu. kesian dia, lama aku kutuk dia..ngan pengarahnya sekali lah..rasanya raja azmi kan wife abg dia..sayang xde pict..yg td pun saje nk tunjuk rashid je..xclear kan.tv kecik je..kalu x mesti aku paste kt sini..

em..nk cite apa lg ek..xtau lah..saje je cite pasl movie2 zaman sekolah dulu2..sekian saje..ntikan cite lain lak..

nk tdo..

ari ni tdo lewat lg..mesti malas nk bgn esok..tp xpe.kna bgn awal jg.. skang igt nk wat auto publish lg tp cam xde cite dah..xlam lg exam pastu cuti..kt umah xde internet..mau dua bulan x uodate ni..]xkan nk tulisp entry utk dua bulan sekali gus ni..kalu seminggu leh tahan lg ni entry 6o episode..camne ni..leh karang telenovela utk pubkish kt bog ni..apa pun saya akan berusaha,pg umah maklong ke pg cc ke...apa2 lah.

nti kan kemunculan cite hasil latihan auto publish ku jam 12pm ari nini..

malam ni terasa lapar lah..ari ni xmakan nasi lg rupanya..dayah ckp entry yg tajuk "diriku kebuluran " nmpak cam aku ni betul kebuluran xde makanan..actually bukan lah sampai camtu..ada je makanan tp xnk makan.rasa lapar buat aku sakit kepala gitu..sama lah cm skrg nih..

k, gudnite suma..

cuti lg

ari ni cuti maka inilah masa yg dinantikan..kan saya suka cuti.. .suma mesti dah tau kan i love cuti very much...cuti dan saya xdpt dipisahkan..tp pg kelas juga sgt rajin..(puji diri sendiri nih)..sem ni blh dikira ngan 5 jari kalu nk chek my attendance..ari tu dayah ada wat rumusan kehadiran..ada 1 yg kosong 0..tanpa laasan..so kna cari kad jemputan konvo mama nih...tp dh jatuh bawah katil la..eh, blh ke guna tu as my mc?? tp ari tu 1 kelas je..kls pj

smlm saya ada try jawab tag so sila2 lah comment sebab tu blh la dikatakan cite pasal diri sendiri.( kadang2 bahasakan diri sendiri aku, kadang2 saya) tp suka guna saya coz lebih bersopan gitu..dan satu lg xreti nk guna ayat2 kelakar maka most of my sentence is always skima..speaking lah palak..nti one day saya nk post entry in english lak..trying to improve my english..nti i nk jd teacher or madam gitu..so kna berani speaking..jgn takut2 ok(pesan kt diri sndiri)..actually seorang yg sgt takut nk ckp depan my class..tp saya rasa da sebab..
  1. takut kna soal
  2. sebab x cukup persediaan(tu lah sokmo wat keje last minute) klik kt sini sebabnya ,
  3. ada lg lut tp xtau apa
mlm ni saya nk cuba2 wat auto publish...sebab dh jumpa beberapa pic yg nk cite tu..tq tu kak ceeramoon n kak vp.. dan utk memahirkan diri dlm berblog ni juga saya tiap2 ari akan tgk2 kt dashboard tu..nti nk buat headers lak tp kan xde gambar yg sesuai...sy kn low profile..tp low profile tang gambar2 je .kalu ada gmbar pun gmbar org lain xpun ramai2 dgn kawan2.xnk show myself..tgklah kt blog ni..kalu sume just tgk blog ni konfom xkenal sape saya kan..cuma kt frenster je ada gambar..itu pun sebab fs tu macam mula2 join masa zaman awal2 masuk u . maybe next time kalu tiba2 tersa ingin menonjolkan diri mana tau pic saya ada ke..tp saya suka klu ramai2 baca blog ni..ni bukan nk tonjol diri ke apa tp sebab nk cite pasal myself je..tgk lah tajuk blog pun "a story for all" tp sorryy lah kalu entry2 ni cam pelik je..kejap cite tu kejap lompat sini..tQ suma ye..

Friday, October 17, 2008

jawab tag 1st time

salam..ni kira 1st time jawab tag..lepas diteliti soalan2 ni rasa macam ada idea gak nk tulis..dmacam describe myself la ckit2 kan. dulu dayah ada bg tg tp lum faham lg so ni kire yg 1st la.TQ tu kak masviona..kira jwb tag ni macam latihan gak ni..utk jd bloggers tegar. ni rules dia..soalan in english pun xpe jawab melayu kan..bahasa pun campur nih..haha.soalan yg warna hijau tau!

so, ni rules dia...

1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Starting time :dari x rasa ngantuk hingga rasa ngantuk :p

Name : Nurulfatihah Mohd Nor( nk bgtau nama penuh dulu la)..dulu masa kecik2 org pggil "baby".smpai sekarang ada pggil "kak ebi" (malu la jg) ,kawan2 pggil nurul, fatihah, teha,tehah, tihah,kak teah, kak teha.bnyak versi kan..and as seorg yg alert, saya igt setiap org yg pggil saya ngan macam2 versi ni.
Sisters :xde, sorg2 je...eh lupa lak..rasa cam ada je..tp tetap anggap saya sorg je perempuan..
Brothers :6 lah..bnyk tau adik beradik I (xyah lah explain kt sini)
Shoe size : 7 atau 8
Height :1.625 m, skarang ni asyik pakai kasut 3 inci sebab nk perasan capai ketinggian yg diingini

Where do you live :skang ni kt bilik di kota kempas di maktab ku
Have you ever been on a plane : pernah, dulu masa kecik2 mama kata kna pos dalam bakul,stewardess yg pegangkan..weekend mama pos balik umah mek.last time masa 6 tahun,siap berebut ngan adik paris nk duk tepi tingkap pastu xde dah..lama sgt kan..bila lah nk kaya ni ye...blh travel selalu
Swam in the ocean :yes, ada je tp xlah tgh2 laut tu..takut hanyut..xpandai berenang pun..ni pun pakai life jacket.
Fallen asleep at school :ada ngantuk tp saya akan elak..saya seorang student yg baik kt kelas..:-)
Broken someone’s heart : xpernah lg ( org lain ada lah tp minta maaf kalu ada yg rasa saya yg buat ye)
Fell off your chair : xde kot..
Sat by the phone all night waiting for someone to call : bukan duduk tp baring..haha

Saved e-mails : yes,ada n siap print a few
What is your room like :aduh, xnak cite..
What’s right beside you: my bantal
What is the last thing you ate :td ada jagung, sedapnya..ina yg bg
Ever had…Chicken pox :yes, form 4, dkt2 nk cuti..blh cuti lebih..
Sore throat : xde jg ( sihat sokmo gitu)

Stitches : no
Do you Believe in love at first sight :yes..lebih2 lg kalu dia yg suka kite dulu..bestnya
Like picnics : very much tp jarang pi..
Who was/were…The last person you danced with :xde lg..dalam mimpi pun xde jg..
Last made you smile : masa nak jawab tag ni..bnyak lak nk taip ni..
You last yelled at : ada rasanya tp x igt sape..minta maaf ye..

Today did you…
Talk to someone you like :xde
Kissed anyone :xde jg
Get sick : baru baik dr demam, tp saya susah sakit..
Talk to an ex :ada ari tu nk wish selamat berpuasa tp skrg x la
Miss someone : ada je,,suma2 yg jauh dr mata
Who do you really hate:xde dah kut...dulu mgkin ada..saya seorang yg pemaaf jg..baik hati
Do you like your hand-writing :suka walaupun huduh..(positive thinking)

Are your toe nails painted :xde
Whose bed other than yours would you rather sleep in : sape2 je lah..katil xkisah tp nk blik yg xde lampu..xleh tdo kalu da cahaya ckit pun..
What color shirt are you wearing now : green..green pn my fav jg
Are you a friendly person : yes, i am..saya cepat mesra..ckp sekali cam dh knal lama gitu..
Do you have any pets : xde, geli ckit.org lain geli kt lipas tp saya leh je sentuh dia
Do you sleep with the TV on : ada, sokmo kalu teman my mek tgk cite WWF tu..xsuka I..tp blh lak my mek tgk ye.. mek in my grandmother
What are you doing right now : blogging , my new hobby,
Can you handle the truth : InsyaAllah
Are you closer to your mother or father : rapat ngan my mother je..ayah ???
Do you still have pictures of you & your ex : xde gmbar bersama..

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : tell suma my friends yg i ada probs..konon2 nk dipujuk lah tu..tp xpujuk pun xpe..x kisah pun..saya kn positif
Are you loud or quiet most of the time: depends tp actually aku suka diam2 je.tp nape bnyak ckp gak ni
Are you confident :i always confident and positive( ni kut moto aku)

5 things I was doing 10 years ago (masa tu aku baru 12 taun kan)
1)ambik exam upsr
2)decide xnak makan durian(xtau nape tp aku mesti ada janji sesuatu kt myself ni)
3)duk umah je la..xcukup 5 pun xpe kut


5 things I would do if I were a billionaire( bnyak tp next time lah, lum fikir lg
1)buat umah utk mama, nk ada umah sendiri..
2)beli aset n simpan duit..nk jaga mama tok nenek I la.skang ni ada gak dpt duit dari depa, so kna bals budi tau..
3)beli barang2 yg adik2 nk
4)beri barang2 I la
5)nti lah tambah..bnyak nk wat tp xyah tulis lah,,.nti jawapannya streotype kan..suma org pun nk wat camtu so aku tulis ckit2 jelah


5 of my bad habits
1) xsuka basuh pinggan bnyak2..my limit is 20 biji..bg aku basuh pinggan means kite akan duk sorg2 kat dapur, org lain lak sedap2 tgk tv kt luar..unfair tau
2) rasa cam malas nk lipat kain
3) tmbah esok2 lah

5 places I’ve lived/living
1) Pasir mas, kelate
2) umah mek di pasir mas jg
3) arau, kota kempas gak..julai - nov 2004
4) jengka dis-julai 2005, kolej A dgn kompleks J ke k..lupa lah
5) kota kediaman kempas kt SP ni leh kira jg kan

5 people I tag..nk tambah leh ke?tp ni suma suh kawan2 dulu lah..
1)ina
2)el
3)daus paling baru ada blog
4) ana kawan blogger ku
5)dayah ckgu blog..sokmo ngajar aku n tempat tanya2 pasal IT ni
6) dayah nuyi ckgu blog juga ni..mula2 tlg wat layout ko aku..

ada tambah seorang lagi ni..
- kay_zam

Thursday, October 16, 2008

under construction for nuffnang

hi..
skang ni saya ngah cuba2 nk add nuffnang..kn suma org dok add nuffnang ni..mana tau leh dpt sesuatu jg ke..

1 masalah yg saya jumpa, rupanya lupa add blog sebab tu error..tp saya rasa ada kna wat sesuatu lg kt nuffnang ni..nape saya punya xmacam org lain ni..kalu sape2 tau sile tlg saya.

ok lah. nk tgk kekasih ku seru jap..

Wednesday, October 15, 2008

xde kelas

ari ni kna pakai uniform..sebab mggu lepas lecturer ada sound setiap rabu kna pakai full uniform..dah cakap gitu aku pun bgn la awal2 nk iron baju pastu dkt2 kul 7 gitu nadia ckm kite pakai t shirt je lah..sebab budak lain nk pkai tshirt je..tp masalah aku ialah baju pbsm still basah.mujur basuh ngan mesin tp kna iron jg lah..tp baju basah kaku iron bau dia ada lah. xsukanya.ptg ni pun ada gerko lg and kawan kaku ckp ari ni last..ye ye sukanya aku..tp ada 1 kemusyikilan ni.tahun depan ada lg ke x??dulu masa taklimat awal2 ckp dua sem je tp skang ada lak yg ckp ada lg 1 sem..xnak..x suka. aku dah malas la..lg 1 baju aku xmacam org lain.xsama pun..

hmm..nk tdo kejap//ptg ni ada gerko..

reading..

aku suka sgt membaca..tp bukan buku pelajaran lah..kalu buku pelajaran lak, nk jdkan ia x boring, cara2 aku ialah jdkan atau anggap buku tu sebagai buku cerita..kite nk tau cerita2 yg ada dalam buku tu kna lah baca.tp kadang2 je sebab dh tau ia memang buku sekolah..hehe

yg paling aku suka ialah buku cerita. aku main redah je asal bukan buku sekolalh buku tu aku panggil buke cerita.masa kt librari sekolah mama pun sama..kan pakai pinjaman guru, ikut kite lah nk pinjam brapa kan.so, skali pinjam ada dlm 10 buah gak.dulu kan masa dlm drjah 2 gitu lah.baca 'Siri hadi' , siri Salma, 7 penyiasat, 5 apa ntah..macam2 lah..sampai skrg pun masih igt lg cite2 dlm buku tu.

novel lak, stat baca kalu xsilap masa drjah 4. dulu mama ada lah antar adik kt umah pengasuh,,nama dia kak som..adik dia lak kak za suka baca novel.kak umah dia tu ada 1 almari penuh ngan novel..setiap kali pg ambik adik ptg mesti pinjam novel..bukan 1 tau tp sekali pinjam ada dlm 5 biji..tebal2 jg tau tp nvel tu suma kertas yg kuning tu.x kisah la asal leh baca.d

an satu lg yg ada kt dia ialah majalah 'remaja' masa tu time yg rita rudaini, wardina dgn juliana banos..time tu jun lah yg menang n rita rudaini menang tang anugerah pakaian tradisional terbaik.calon yg aku suka time tu ialah wardina tp dia xmenang pun.. ari tu kan aku ada tgk wardina dgn rashid shidek berlakon dlm cite "cinta 200 ela"..masa tu dina baru awal2 pakai tudung..ada ambik 1 gambar cite tuh tp lupa letak kt mana..tp rugi betul xcari kamerea masa depa dok ngah nyanyi tu..nti aku upload lain gambr tu...

sebenarnya entry ni di post sebab mlm ni aku ngah baca novel dan cerpen online.sakit mata baca kt laptop ni tp cite bnyak yg best..lagi best klu novel bersiri kt situ dia terus wat 1 cite pwnuh,penat nk klik kt siri lain plak.. klah nk tdo..gudnite suma..

Tuesday, October 14, 2008

dah abis penilaian :-)

salam suma..ari ni dah abis penilaian..sukanya saya..demam pun xkisah..td kan kena buat balik topeng assigmnet tu tp topengku basah plak..xpe lah..buat ckit2 dah la..apa pun sgt senang kerana seni ini dah abis 1 part..tp assigment lain masih bnyak lagi..so, kna rajinkan diri dan buat keje..jgn malas2...

tp apa pun ari ni kita tdo dulu..dan task nk buat ialah:
  1. basuh kain yg dh bnyak tu
  2. buang segala sampah sarap
  3. kemas katil dan bilik...
nk cite apa lg ye..xtau lah..tp as yg nk jd blogger tegar kna lah post entry selalu..tp depends on connection internet gak..kalu dia xde xleh la..time tu baru rasa bosan..

nk buat autopublish n macam2 lg tu kna belajar dulu tu..kna study dulu.blh tgk kt cikgu2 blog ku..

Monday, October 13, 2008

not feeling well

ari ni demam lah..kat suma org aku ngadu..suma classmate aku gtau aku ngadu.oleh sebab jarang2 sakit ni rasa susah hati gak lah..dah la ada penilai luar..rasaa sungguh xselesa..nk wat bakul yg kecik itu pun xjadi..so..aku pun xbuat lah..dah la tu, blh plak ada exam td..tau pg td je..dah suma busy ngan penilaian so kami decide 1 kelas xnak baca..siap pi sembang2 kt kantin lagi..

lecturer tu ckp kite wat keje2 seni ni kna ada jiwa kt dalam dia tp aku xpernah ada jiwa lg..raga tu ada lah..aa pun buat lah sehabis baik..tu my rummate, esok akak kemas ckit bilik ni k..bnyak betul barang2 ni..sampah pun ada..

nk cite pasal aku demam..actually xde lah teruk tp saje buat2 teruk..tp rasa lemah gak badan ni..suke je bila dgr org ckp "pg lah makan ubat" aku pun jawab nti2 lah". hehe manja.sebenarnya memang xxnk mkan pun..dont like..stok ubat aku ada macam2..kalu pg camping aku ni dah macam kotak 1st aid bergerak tp diri sendiri tetap susuh makn ubat. bg aku, cara nk ubat diri aku kalu demam ialah kita kna bersemangt..jgn ckp yg kite ni sakit ke apa ke nti minda kite akan ckp yg kite ni demam..automatiknya kite akan rasa sakit tersebut. sama jg cam bila pms, aku akan ckp yg sakit ni xkan buat aku sakit pun..ada lg yg aku fikir tp tkt org kata apa lak..so bg suma yg xsiaht tu.." bangun2! dan lompat..(cergaskan badan lah)



time exam tu kami pakat nk bincang..lecturer ckp 1 meja besar tu 4 org je tp kami dudk je 6 org..pakat2 pikir apa jawapan..soaln dah la bnyak pastu blh plak essaynya 50 marakah..kerana tidak sihat ini , so aku pun tulis gitu2 je. xpelah, yg muzik dpt 100% dah..hehe..betul ke? apa2 je lah..

Sunday, October 12, 2008

hand bag free??

entry ni mula2 tgk kt blog kt vp pastu smlm kawan saya pun nk try..so ari ni saya post la kt sini..minta2 dpt ..hehe tp email yg saya dpt ckit je..apa pun..try jg lah.

24 handbags for 24 hours



Handbag Planet is almost here. To celebrate the October 15, 2008 launch, we are giving away a free handbag every hour for 24 hours on the day of the launch. Our high fashion, trendy handbags are inspired by popular designer brands and priced between $30 and $80.

After signing-up in one easy step below, you can select the handbag you would like to win. There's absolutely no catch - this means no shipping/handling fees or credit card required. Yes, it's really that simple!

Click HERE

Saturday, October 11, 2008

xde air??

ari ni ada dgr khabar xde air..so apa lg aku mandi lah siap2.balik kelas kul 12 mandi sebab dengarnya air xde kul 12 lebih..so, mandi lah dgn happynya..pastu pg kelas lg.balik jam 4 tgk ada air lg..igt xnak mandi dah pastu aku kan suka mandi manada so pg mandi lagi..ada lg...tp tgk lah esok kalu betul2 xde air, alamat xmandi lh suma budak maktab ni.. air tangki dah aku abiskan.dah la tu siap ckp ngan tini:

aku: jom mandi kt blok b
tini:knapa?
aku: kita abiskan air kt blok sana dulu lah..baru blok kita lmbat ckit abis..

ni bukan rancangan jahat tau, ni adalah salah satu cadangan utk mengelakkan air cepat abis di blok kami..so,kawan2 blok a,meh kite pi blok B..mandi manda..

kelas ganti!!!

ari ni ada kelas ganti..
ada kelas tm lak tu..cam malas je nk attend.

Friday, October 10, 2008

my painting..


ni lah gambar lukisan aku tu..
haha saje nk letak..

entry yg xsempat di post :-)

ni la entry utk ari isnin tu tp xleh nk post..internet mati lak..tp apa pun..post jg lah..dan entry ini juga dikarang dlm note pad..ada masa nti publish je.

salam
xtau lah nk tulis tajuk apa..org lain suma masih dalam mood raya tp bila dah balik sini..terus jd as usual..

* pagi pg assembly kul 7.30
* kul 10 pg makan kt cafe..( biasanya pegi lg awal.hehe.)
* 1.30 balik
* ptg leh tdo..(ni yg tdo sampai mamai tu)tp mggu ni xdpt tdo..keje xsiap

hari ni xde kelas dari pg lagi..saya pun suka hati ..tp keje xsiap lagi..bila lah dpt lari dari suma
ni..dah la tabiat tangguh2 keje ni bila la nk buang nih..mentang2 lah dpt tunda tarikh terus xbuat.esok kna bertungkus lumus ni..

tp esok kami suma kna pi tempat pameran tu..hehe my catan pun ada..nti nk cari tajuknya..karya van gogh tu. awat lah yg aku ni suka hati sgt pasal catan tu..itu sem satu punya assgment. bnyak sejarah tu nk buat..mula2 dah buat satu lukisan lain.ambik dalam buku je..nmpak cam senang tp hasilnya xjd juga..huduh sgt rupanya..ada crying2 jg tau..aku msih igt..dah bengang ni naik bilik jap tenangkan fikiran then turun lagi pastu pilih2 lagi and terpilih lah gambar tu. tension lah becoz esoknya nk kna antar ni pastu pggilah ckgu el . xpaggil pun tp dia dtg. dia yg tolong wat lakaran..masa tu nk dkt kul 12 dah..dia kt blok lain si kna balik bilik dah la..ok xpe..dah nmpak dah nk wat camne..asal assigment seni je mesti aku jd sakit jiwa..minta maaf..rasa cam mati hidup balik pun xkan berseni tangan ni.. berbalik pada catan tu..ia dihasilkan dgn menggunakan bantuan berus yg nk guna wat cat dinding tu..suma dok gelak tp peduli apa..dah kertasnya besar..asal siap dah la..warna lak pakai kaler air yg mahal tu dgn buncho keras..skang masih ada lgi.kna beli baru ni..keras sgt. cara2 dihasilkan lak ambik warna buncho tu pastu tonyoh2 kat kertas tu..jadi lah hasilnya..gambar nti update later..sendiri punya pun xsimpan..hehe.
dayah ada ckp rummate dia yg tulis list name penyumbang2 karya pameran tu..

1. nama pengkarya
2. ukuran
3. harga ditinggalkan kosong (agak2 nk letak berapa, asal balik modal frame pun ok gak. rm 40 tu..mahalnya..yg peliknya my lec masih lg dok tanya2 sape yg xbayar..kami girls suma bayar mahal2 xkan lah xsetel lagi..)

tp kan tgk2 my lec saje ambik sebab nk tlg semakkan ruang pameran je..takut kosong sgt.. pedulilah..sebab ni adalah situasi yg sgt pelik.. aku ngaku yg mati hidup balik pun rasanya xkan berseni..i hate that..

tp lepas pg sana tu..suma yg dirasakan indah cam xberapa indah je..dan satu lagi ada ke patut lukisan aku digantung di tengah2 lukisan yg paling mahal dalm pameran tu? haha..dk tgh2 lak tu.mula2 pi tgk rasa nk ambik bawa balik je..patutnya letak "not for sale" baru lg nmpak mahal kana..hehe..pasal yg xberapa indah tu sila link kpd. biar depa je yg cite. saya mula2 rasa hot jg tp lepas tu dah x igt dah..xnak cite tu suma..tp nk cite gak aktiviti yang dibuat ckit2 ari tu

antaranya leh makan nasi kandar hussin..aku makan kat situ tahun lepas.itu pun bulan 1 dgn my parents..masa antar aku kt sp utk 1st year..so ni 2nd time lah. dayah ada beli roit salad..aku suka sebab ada sayur2 ngan mayonis.cam twister KFC lak tp xde ayam lah.itu yg murah tu. rm 2 je dan nmpak agak bnyak..dua gulung tu.tp lupa nk ambik gambar lah..actually dah lama nk pg restoren ni sebab nk makan ayam dia..konfius lak nk makan ayam tandori ke ayam goreng nepal..last2 suma ambik tandori..kt nasi kandar ni akau suka makan ayam tu je sebab makanan suma manis2..aku xsuka..tamabh2 yg kt nasmir dgn pelita tu.manis sgt..boleh ye makan mains2 ni..kalu kt kelantan, ayam masak merah tu kami pggil ayam pedas je tp kt sini ayam masak merak kt nasi kandar tu ayam masak manis la ye.

berbalik lah pada sesuatu yg menggembirakan.bila balik kelas ari ahad tu,tertengoklah satu iklan 'pertandingan bilik tercantik.. 3 bilik lelaki dan perempuan akan diberi hadiah bilik tercantik'.bg aku xpe lah xmasuk pun.mana nk campak suma barang yg dah terkumpul 3 tahun lebih ni..kalu ada su yg rajin menegemas tu pun aku xnak ajak dia masuk..kat bilik ni dah macam2 ada..adalah classmate aku nk offer bilik dia, tp bilik budak seni memang cam tongkang pecah je suma so our plam is angkut suma barang yg meyemak tu letak dalam satu bilik pastu kemas2 elok2..dpt hadiah nti kami share sama2..hehe.leh lak camtu.

tgk lah ni kat. printer pun atas katil. nk wat camne bilik bnyak barang sgt.sebelum raya lagi printer ni dah tidur bersama ku di atas katil..tp dia kan lasak lah.cuma 1 je yg probs..tiap2 kali nk print yg last minute tu, time tu juga lah ink abis..saje je time relax xde plak nk abis ink..tp itu yg kata dia lasak, koyak je kertas nk inkjet tu pastu tekan2 la agak2 dah tu main tolak je kt katrij dia..

ngah photostat gambar wau..kat atas katil ni tau..
ada gambar 1 lg tp mana ilangnya.pelik2.

cuti..

ari ni cuti tp esok ada kuliah ganti..xbestnya cuti kejap je..dah la dari pg xde internet.xleh baca n upate blog, x;eh tgk macam2 n nk wat keje stuck..tp macam lah saya buat sgt.hehe..tp saya xsihat ari ni..sakit kepala..bukan pening tp kepala berdenyut..nadia kata saya kna barah..minta jauh tp masa mandi tu kan saya pun terfikir gak..ish2 selalu fikir bukan2 ni..

mlm td xdpt surf gak..saya ada karang ckit entry..dah taip2 tu mlas lak nk sambung.so, nti lah saya edit dulu.

Wednesday, October 8, 2008

keje edisi 1

assigment still ada bnyak..skang ni ngah relax2 jap..so bacalah blog sape2..leps finish suma yg dirancang pada malam ni..akan di post lagi entry baru..sesungguhnya diriku ini xkan mahu buat if datelinenya bukan esok...ari ni nak malm ni baru leh buat..nk wat camne..xde idea..satu lagi internet ni nmpaknya mahu menghalang aku tumpu pd assigment..tp if xde dia, susah gak..so, skang ni kemas katil jap..dah 3 mggu tidur bersama printer..dia ni aku main kasar pun still baik lg(ye lah inject ink pun main belasah je. cabut je bekas dia tuh kasar2..tq dear.. so, wait for me..

Tuesday, October 7, 2008

assigment

keje bnyak tp idea xdt..skang dah xde mood nk wat..ari ni penat la..seharian berjalan dgn memakai kasut tumit tinggiku..1st time pakai seharian tanpa henti..

gud morning..

malam td ada nk post entry tp ngah sedap2 karang tu.internet lak xde..terus save dulu.publish nti2 lah..pgi ni kami nk pi tempat pameran ..dah cite dalam few entry sebelum ni..sila2 lah dtg.hehe.

Monday, October 6, 2008

diriku kebuluran

saya cam kebuluran malam ni..word yg saya selalu saya sebut bila lapar.nk makan xlalu lah..xtau nape..tp kan bila dah rasa lapar camni, saya memang xleh nk makan pun..xtau lah nape..keje 1 pun xsiap lagi...

saya ni memang lah xkan wat keje awal2..saya rasa baik tdo dulu..otak memang dah jem pun..xpun buat2 jem..selalunya camtu lah..bukan menipu tp saya ni yg malas ckit nk fikir..sanggup bngun pagi2 nk wat keje..tp selalu ambik masa 10 minit je nk wat tu..jd xsiap juga kan..xleh jadi contoh ni.kna berubah ni..

ptg td saya ada pg kelas seni, rupanya en.jaafar suh kiteorang hantar karya becoz ada pameran..cam x logik je assigment yg saya buat tu akan dipamerkan..tempat tu cam ekslusif jg..saya dgr pameran tu akan dihebahkan kat radio dan suratkhabar (kalu dapat posternya nti saya postkan, dah tgk rupanya pg tadi..nk kna minta 1 ni ngan lecturer)..hehe sape baca mesti gelak ni..biasalah ayatku memang skima..entry ni pun xkan ada kalu bukan sebab saya lapar..ni nyg duk tulis bukan2 ni..lapar..saya dah kebuluran..xkisah kalu rasa kt perut je tp selalunya naik kat kepala..ni yg xsuka..

bebalik pada pameran tu, satu catan (padahalnya panggil lukisan je) catan ialah ..... cadangnya nk post ckit2 entry pasal seni ni..nti ramai lah yg buka blog ni..cari maklumat pasal seni tu..saya telah terpilihh...pelik2..dah la ketua jabatan yg pilih..agak2 berapa leh letak harga tu..hehe leh jual ke..

apa lah yg say duk tulis ni.igt yg tu...tulis pasal tu..ape2 je lah..nk tdor dulu...tdo dalm kelaparan ni..kesiankan lah saye..esok kna bgnu nk wat kje ckit2....

Sunday, October 5, 2008

edisi raya mggu 1@entry1

salam..
hi suma..mesti dah abis cuti kan..saya pun baru sampai pg smlm..rindu nk baca blog2 and update my blog juga..tapi nk tuis entry ni malas lak..ari ni seharian duk baca blog2 je..ngah karang - mengarang ni rasa lapar plak..bukan nk makan nasi tp nak makan buah..laparnya..dah la tu nak cari2 rph ni..ktne ek ada..ada dalam blog ke x.. nk cari2 dulu lah.ni pun tulis utk cik katy kite..dgn ucapan selamt membaca

Thursday, September 25, 2008

selamat hari raya..2

salam..
saya nak balik kg malam ni..
maybe ni last post tp maybe saya ada online lg sebab assigment tersangatlah bnyak..kalau saya memang dah xnak balik ni..sdangkan cuti biasa pun xde nk wat keje ni kan pula cuti raya. malm ni xtau lah naik bas apa..so,nk tgk berbaloi x tiket yg saya bayar tu..aari ni macam biasa je lah..cerita yg smlm pun xsempat nak karang lagi..td internet xde lak.tp mood saya cam ok dah a skang..apa2 cite tu tggu next post lah.. kad raya pun satu xde hantar..kang ni hntar kad raya lepas raya raya..tp kalu utk kawan2 tu nti depa dah pi blajar lak..nti xsampai lak..

selamat hari raya
maaf zahir dan batin.

selamat hari raya


Dapatkan Mesej Bergambar Di Sini

ni saya ambik kt org dok letak2 kt fiendster ke my space ke..
selamat hari raya.. entry ni nk try2 je..

DAY 24

bulan2 puasa ni post pun tulis ikut hari lak..nevermind lah kan.. entry ari ni dan esok adalah yg terakhir utk bulan puasa ni..tp skang mood saya x ok even apa yg berlaku pada siang ari ni adalah interesting gak.. yg interesting t cite esok lah ..sekarang ni saya ngah bersedih hati ckit ni.tp xpe, skang saya tgh dgr lagu dari "kertas" yajuk xberapa surelah tp kt situ tulis "kekasih yang dianggap......" ada dlam keta en.daus.. classmate saya..jiwang2 lagu yg ada dlam mp3 dia tuh.. esok balik sorg2 dgr lagu jiwang..hehe.sila link to el ..baik2 drive tuh.. k lah, ni post yg ke 11.. tgk lah kt bulan2 lepas tu ..dah cukup kuota dia actually.. skang saya dh makin advance..bgsnya..sorry kalu xbrapa faham apa kt entry ni..baru lepas nangis ni.sorg kawan yg baru dikenali buat saya rasa sgt sedih..sempat wat saya nangis tu..seperti ingin kata yg saya bencikan dia..tp saya baik hati,, benci org kejap je...

Tuesday, September 23, 2008

day 22 and 23

hai..
hari2 saya surf tp bukan setiap hari saya post apa2 kt blog..kadang2 xde idea nk tulis apa2 and kadang ada rasa sedikit kemalasan..tp hari2 saya akan view blog yg ada kt link saya ni..dan lagi 1 saya skang ni ngah dok setting2 blog ni, nk add macam2...template ni pun dayah baru buat last week..so, ada yg kt blog dulu xde kt sini..xbanyak pun,ckit je belum dipindahkan lagi..saya tgk kt blog org lain t kan, camne nk buat link kt dlm post kita? kalu nk link blog tu dah pandai la..skang ni nak yang kt post lak..nk kna tanya dayah ni. fairytale dah stop her blog dah...hope she'll start it again.

buka puasa day 22..
ari ni kami buka puasa kt dewan makan ramai2 satu kelas.. our tutor yg sponsor..dia dtg kejap je.apa pun..thanks my dear tutor. ada pic x..must ask our kk becoz he do have a slr camera.. i call it 'kamera besar' and mine nothing.. eh, 1 day i ada ask my friend " laku x kalu nak jual my samsung tu? dpt 200 pun jadi lah..dah pakai dalam 2 years and a half..tp agak2 dpt ke..dulu beli 600 tau..xsamapai 6 bulan my friend beli 400 je..upset gak lah sebab cepat sgt turun harga.mesti xleh sampai target ni.tgk2 50 je yg dpt..

xtau nk post apa dah..tp esok ada presentation sdp lah..we've to act, sing and move around..xsuka lah..bab2 ni mesti i fail..ada ari tu ada lah jadi "extra pelakon" la ..ina si ungu tu nk perfom for sajak competition..i malu betul and gelak2 j on stage..padahal bukan lama pun.turun tu suma kata saya x tgk pun kat audiens..siap sembunyi belakang cik katy lak.. :p .... so wish me luck k.

day 23
ari ni dont know yet nk makan apa.tgk lah..cam malas lak nk kuar..ada alternative lain, minta tlg rummate yg belikan..bgs juga ada rummate ni..leh tlg menolong..

ari ni ada belajar pasal micosoft office lg..publisher and excel..kelam kabut nk wat..ityu lah, dulu lec ajar xtgj betul2..punya excited wat pamplet tu rupa2nya tertinggal page dua..kelam kabut nk buat dgn saida..ye lah lec. ckp kna antar on that time gak..nasib baik nk khamis ni.. yg excel lak, kna blame myself la dulu time foundation dh diajar tp knapa rasa cam xbelaja.so, ari ni i tgk betul2 then faham.. 1 kemajuan nih..eh, ada 1 lg, pasal laptop..dah tau dah nape dia asyik kelip2 ni..dayah ckp riben dia dah longgar..jauh tu nk pi hantar kedai..kt kl nu..jgn lah dia wat hal..tggu lah hujung tahun ni ye..please..i beg u my dear..

k lah, that's all my report for today.. :-)
p/s: cam betul2 report harian kan..
apa2 lah..

Monday, September 22, 2008

not in a good mood

tajuk ni akan di ulang ulang bila xde mood..with someone in my mind..just remeh things but when i think, not good lah..

so, do smile my dear ...that is me..

Sunday, September 21, 2008

day 20 and 21

salam..
weekend ni agak busy la..tiap2 ari ada je assigment tp tu pun salah kite juga x buat awal2..blog pun xtau nk tulis apa..cuma tiap2 ari baca je blog pinky kak vp dgn adik2 nya plus family dia lah.. xlama lagi dah nk balik la.. tp x berapa feeling because bnyak sgt keje...dah la nti dtg tu kna terus pi kelas.. susah gak ni..xkan nk usung printer balik umah..

ari ni saya ada beli sesuatu, air soya..first time beli for myself..dgn duit sendiri lak tu..dulu ada gak minum tp yg kawan2 je..sebelum masuk kt ipsah ni xpernah suka air soya..xdpt minum pun tp bila dah try kira ok gak la..satu lagi makanan ialah tau fu fa..kt sini pggil camtu lah..xtau lah tempat lain..pelik x, kalu tempe dgn tauhu boleh lak jd fav tp air soya dgn tau fu fa xleh makan.. itu dulu lah..tp skrg dah boleh..

satu lagi, saya suka sgt kalau mkn pedas..igt lagi dulu maksu ada buat daging masak merah tp bukan guna sos tp guna cili padi tu..memang sgt2 pedas tp saya suka..tp kan bila dgr pasal gastrik atau pasal sakit perut ni risau gak..takut la perut saya leh jdi nipis ke. dulu bila sakit perut baru menyesal p bila dah ok, makan balik yg pedas2 ni..selalu saya lah yg tukang makan cili kawan2 ni..kalu pi makan tomyam, paprik atau kuewteow kungfu dgn tini ( classmate) saya suka sebab leh makan carrot yg tini tu.. dia xmakan yg itu..

ari ni cite pasal makanan lak.. almost blog mesti post gambar makanan berbuka tp saya xde lah..xde yg menarik pun...

malam ni ada kilat dan guruh la..cam ne ni...leh x surf ni.bahaya x kat laptop? dah la sya punya heater rosak..nk baiki sendiri xde alat lak.. camne ek..

Friday, September 19, 2008

day 19

ari ni i tido je.. keje bnyak betul yg pending.. but cam biasa i love holiday..xpernah rasa bosan for my holiday even just at my room..internet lak sekejap ada sekejap xde..td 1 misi dah xjadi..tp xpe...maybe next time.. nak tulis apa ek.. ada je tp malas nk karang balik..cite pasal smlm lah. smlm i kuar dalam 3 pm..sampai 10.30 pm..lama tu kan kuar..kaki xsakit tp pinggang yg sakit. konon2 nk shopping raya lah tp xde lah sgt..cuma nk ambik duit je.

so pg dulu centre square tu dgn syikin..i pi ambik duit then dia pi cc..kejap je ambik duit tu ...so sambil tggu syikin masuk lah tgk apa2 yg patut...igtkan nk beli seluar untuk adik tp bila tgk harga terus xjadi..kalu rm10 -20 tu tu blh lah..kakak mampulah ..hehe..nk mahal2 tggu lah dua tahun lagi k..ada baju2 bdk perempuan..i love girl stuff esspecially their gown..dulu i xde baju2 comey2 camtu.. igt nk beli tp my sepupu2 yg girl tu bukannya sorg..beli 1 nti lg 3 tu tgk je..xblh.. xadil ni..so tggu jg lah kids.itu part baju2 kids.for teenagers ada tgk gak..i pi tgk kat yg dia lambak2 je..dari 1 label ke 1 label.tgk je tp xnak beli pun.saje cuci mata...punya bnyk tempat tgk tu smpai dia punya apa ek..pekerja dia lah tnya "nk beli apa kak? i jawab :saje je tgk sebab nk tggu kawan" pastu terus pg masuk guardian.. sambil tu dalam hati fikir nape lak kuar..dok je lah situ..nmpak sgt rasa malu ngan bdk tu...

kat guardian lak pi lah tgk kat syampoo..memang cadang nk tukar syampoo because until now xtau lah nk pakai syampoo apa..i'm looking for syampoo which is does not have '3 in 1' or '2 in 1' coz my hair ni berminyak and dah damage..itu lah dulu xnak jaga.. jeni s xkisah lagipun pakai tudung tp bila tgk rambut my friends tu teringin gak nk ada rambut yg ok..ramai yg suggest suh pi rebonding accept my mother but dont want lah.. i like my hair stlye.. semula jadi camni..xyah susah2 nk kerinting..hehe.. so, dayah misztake dah guna tre semme..is it suit for her? dah tanya tp lupa lak apa answer dia..yg tre semme ni xde yg sample kan..suma dah botol besar..so lepas fikir 2 3 kali tu beli juga lah..kalau x camne nk tau..

mula2 fikir nk beli pakai duit my mother tp mesti la lmabat lagi..xpe lah..dah ada duit ckit.. tp minta2 raya ni dapt duit raya..at least nk support tambang balik. almost rm 100 tu tau..dulu xde lah camni..agak2 dpt x duit raya ek for me yg dah adult ni..hopefully.. :).. camne ek nk report or blh x report pasal harga tiket bas yg sgt2 melampau ni.. bayangkan lah dulu rm 23 je for one way but for this raya i've to pay rm45.. lg rm1 nk 100% kan...xleh jadi ni..nk report ktne ek.. ni tamabhan punya lah tp for me sgt lah melampau..so nk kna tgk service nya ok ke x next week..berbaloi x dgn harganya tu.patut naik 30 persen je..if 30% means rm23 plus m6.90 equal tu rm29.90.. ni sampai rm 45 ni memang sgt2 lah melampau..( pasal tket raya lak)

jalinan keju
pastu kuar ada beli biskut raya..apa ntah namanya tp sedap gak..dah igt 'jalinan keju' tepung plus kacang walnut. kt atas biskut lak ada badam..akak tu kata biskut ni fav dia.. sedap gak.ada biskut recipi istana tau..biskut tu dah masuk istana..xbeli pun cuma rasa je.sedap juga so i pu ndah jadi istana-rian lah..hehe 1 lagi ada beli rempeyek ke tempeyek..not very sure lah..tp i like it sebab nipis..biskut raya ni kena sembunyi dulu ni nti abis lak.. hehe..nk makan after cuti raya nti..

ni lah cite smlm.. ari ni biasa2 je cuma kali ni pun unluky gak for kak vp punya blog..internet slow lak saat2 genting tu..

selamat berpuasa to all.. asyik dgr lagu raya je tp i blum excited lagi..lagi 2 ari nk raya baru lah ok nk dgr lagu raya ni..baru best ..time raya lak i sgt harap masa berlalu dgn lambat.supaya blh cuti lama2..this raya kami ada 4 days je pastu dah kna pi dgn keje yg sgt lah bnyak..

Wednesday, September 17, 2008

update blog..

hai..
dah lama x update..
just baca yg org lain je..
1 sebab internet x ok..
connection ada kejap sgt...
dalam kul 10 pastu mati balik kul 12..
nk guna broadband pun xmampu lg..so guna yg free ni je lah..

mggu ni betul2 busy..
nti lah update lg..
malas nk taip lah..
kna wat assigment yg bertimbun tu dulu

Thursday, September 11, 2008

hi..
sambung balik....td kan dh abis kelas tm tu..saya balik la bilik..
igt nk tdo jap..ada dlm jam 1.40 kut tdo..pastu saya terjaga balik 2.30 dlm keadaan yg mamai..

saya : yuni, skang ni ari apa? khamis ke jumaat?
yuni : ari khamis la..
saya : la.,. ye ke.. igtkan akak dh tido lama..mati lah kalu ari khamis . akak nk pi kelas ( ingatkan pg
khamis, nk kna pi kelas lah)

ye lah kan, selalunya bila tdo lama baru lah saya jd camtu.. nasib baik.. saya dh bnyak kali alami situasi macam tu.. yg paling saya igt masa kt uitm jengka dulu.. tp masa tu saya dgn rummate yg mamai...kami tdo jam brapa ntah tp tersedar dalam jam 7. tgk jam kt handset tp xsure am ke pm. rupan -rupanya 7 pm.dah gelap la.igtkan dah pg, kami berdua pun cepat2 lah mandi.. nasib baik xpakai baju kurung nk pi kelas je.. saya tgk jam balik.. la 7 pm rupanya..
kami x gtau sape2 cuma gelak 2 org je lah..tp selalunya kan, saya akan rasa happy sebab saya akan rasa masih bnyak msa lagi coz saya still pd hari yg sama bukan keesokkannya..

ayat cam apa ni..ikut lah..sat gi nk pi kuar beli makanan lak.. ada 1 lg, saya cam dh makin pandai ckp belah utara ni lah :p betulke.... saya seorang yg sgt gemar mempelajari loghat2 or bahasa asing.

ada 1 lg., saya dah pandai nk buat link2 ni.. bestnya..xyah la nk masuk blog org lain dulu...

what a busy day!!!



hai.
post ni saya tulis kt dalam lab com
td kt kelas dah taip tp xsempat nk publish
tiba2 laptop mati..
batery dh abis..
so, mls dah nak tulis balik..
smlm kn saya ada download 2 benda..
gom player dgn video converter..
bukan main saya tdo2 ayam nk tggu abis download..
tp xleh guna lak..
gambar kt atas tu saje2 letak
k lh, busy wat rph lak.
sambung later.


Wednesday, September 10, 2008

nk jd blogger tegar gak..

assalamualaikum..
ari tu kan nk tukar skin tp nape xjadi..
so, bila dah xleh tu xpe lah..
nk wat lain kali..
yg penting assigment yg tersangatlah bnyk tu siap dulu..
dah la kurang kreatif ni..
nk wat topeng pun 1 hal..
so, for my blog ni...
saya nk tukar skin, nk letak counter bg nmpak, jam pun dah ilang..
padaha dh letak..pg mana agaknya ye..
ada 1 blog tu saya suka sebab bnyak lg latest..
nti nk letak 1 lg japannese..ambik kt junior 3 kali saya..
ramai2 nti leh la bg komen..
pastu lain2 leh la komen pasal lain2 gak..
if ada lah..
x kisah lah ada org baca ke x...
1st target tuk achieve 100 dulu..
lgi nk add macam2 lah..

Monday, September 8, 2008

camne nk tukar skin ni.. kna guna kod html ke xml.. xmll blh guna x

Monday, September 1, 2008

ramadan almubarak :)

assalamualaikum..

selamat berpuasa :)

semalam kita dah sambut merdeka tp satu pun saya x update pasal 2 big event ni.
asyik baca yg org lain punya je..
smlm actually nk bangun sahur..tidurnya memang dah lambat..
dalam jam 2 camtu ..itupun sebab internet x ok..
kalau x sambung lagi..dh geram sgt tutup je laptop tu...
tgk2 pg ni tersedar..dh xleh sahur..
ari ni ari last cuti..esok dah ada kelas.. alamk, xbestnya..
rasanya tahun lepas bila puasa xde assembly tp xtau lah ari ni..
so, ari ni i try nk buat assigment yg memerlukan typing lak..and cari maklumat..
ini lah yg buat i malas ckit...
malas nk fikir and type2..
apa2 pun, try jg lah..
kalu x, xsiap nti..

Sunday, August 31, 2008






















gambar masa saya pi konvo mama saya..
teringin nk letak..
maybe nk edit lg..
just try it 1st

selamat hari merdeka!!!!

hi..
assigment bnyak lagi tp blh lak saya bersenang lenang..
biasalah holiday
tgk tv, makan2..
sue dgn ima dtg lagi kt sini tp kesian gak, ina dgn nadia xde
xpe lah..
td su ajak kuar pi radix fc..
sorry syg, akak malas.
kirim je lah..
hehe
smlm saya try nk jd visitors 191919 c33ram00n tu
tp frust la, 5 saat je dh ada org yg menang..
1 more thing, agak2 ada ke org yg view page saya ni..
kalu ada 2 3 org pun dh cukup ok..
k lah..ni yg blum mandi..
sat gi, i go bath 1st and write again..
assigment xstt gak..
1st , cari dulu apa assigment tu..
apa yg nk dibuat pun xtau nih..
ish2..

Tuesday, July 29, 2008

hi!!!!
ari ni ada mood dan xde mood lah
kadang2 ok kadang2 x
tp esok cuti
i love holiday very much

ptg tadi wat topeng ngan belong tp bila tgk ptg tu,
belon tu dah kecut la
kna wat balik esok ni..
and nadia dah beli belon yang lg tebal
hopefully jadi la..
nak tulis apa lagi ye
dah xde idea
tgk lah jap lagi ke
esok ke
yang janji nak post ablik ari tu pun x jadi la
dah lupa camne yg nk ckp tu


Sunday, July 20, 2008

jurnal for my english

tomorrow i have to submit my journal..
jornal means my own diary..
i'm very lazy to do it..
why not if she just read from my blog and also both dayah..
easy la for me and them..
by english also not very good la.

quite difficult for me..
what to do, have to la.
so, tonight 4 journals for me
plus that nadia also..but not nadiah, the stupid virus..
i want to write more plus the post that gone last night.
because i want to write two more italian word that i learn yesterday..
sorry if my english is quite bad or make u all laugh at me..
with the sentences and language that i use..
if suzana i s here, of course i asked her to do my job..
sue, kak teha need u to do this journal
and also to clean up our room..
so, till then..
i'm goint to watch gangstarz..
my favourite group wat not there anymore..
i'm very proud of STEP
so, before i stop now..
i want to list all the event or anything happend
and write it as my journal

1. just 7 of us in my class, the other went to kagum at ulku bendul and we went to the carnivall, cinta sayang resort.happy because just few of us were in that class..

2. we had our vacation :kama and dayah arrange our vacation to genting highland theme park.., we had outdoor and indoor game, bus..i sit at the tyre.. very cool..first world hotel..eating marry brown breakfast set..lots of food, our gardenia roti with baked beans, sardin..nadia ate maggie, katy and saida left their key at their room..the salty cup corn. genting skyway and....

3. what happend after going to genting..? opened my asb..
divide all the money, make a list..going to gerko.. and...forgot lah

4. weekend four, nadiah virus.




saya dah taip bnyak td..
dah ilang plak
xpe lah
tulis esok je lah
nak tido dah ni
gudnite..

Saturday, July 19, 2008

weekend...hapuskan nadiah!!!!

hai..this weekend saya ada misi nak buat..
hapuskan nurul nadiah...
ganggu betul la nadiah tu..
rosakla laptop saya nanti..
org kt tempat lain xde lak nadiah tu..
tapi virus2 lain pun jahat gak...
sambil2 tu wat benda lain gak la..
tapi kerje2 yg x siap
1 pun xbuat lagi..
nanti semakin bertimbun..
bila nak buat ni..
satgi nk pg tgk tv lak..
saya sgt suka holiday...
boleh bermalas2..
nak tulis panjang2 lagi??
nanti lah..
saya ni xde ide sgt la..
lagi 1, saya selalunya guna bahasa yg skema2..
dan juga serius saya punya words and sentences..
so, ptg nanti i tulis lagi k...

italian word for today
1. ciao means hi!
2. grazie means thank u

tapi cara nk sebut tu lain..menurut ckgu saya lah
bukn sebut cam kite sebut english word tu.
itu pun baru 2 words saya belajar..
cikgu sibuk la..
kita dah ptg dia baru pagi..nk tggu ckgu abis kerje,
ngantuk lah saya...
nanti saya minta lagu dalam bahasa itali..
camne ye nk publish lagu dalam post..
nanti saya tanya cikgu lain lak..

eh panjang lak ari ni..
mgkin sampai la 1 minit utk sapa2 yg baca kan.
hehe.. :)

Monday, July 14, 2008

my new rummate

today i got a new roommate.. tini, zatul, syikin and me... hope evrthing was fine..
i want to sleep first

Friday, July 11, 2008

weekend...

hai ari ni dah jumaat.. xde idea nak buat apa..tapi esok sue nak dtg from upsi..bilik is still penuh with alll my things... kena kemas2 ni...

Thursday, July 10, 2008

dah balik kelas..

haiii
dah balik pun kelas..
so, sat gi i'm going out with tini, kama and el..
nak pg celcom centre ni.. dulu i ada probs dgn celcom tu..hope diaorg dah tak igt ..
dah settle 65 % ada lagi 35 %.. a lot to do this afternoon..
ni pun i post to both dayah2... saje rajin2 nak update... a lot to learn about blog from them..

going to class

i'm going to teknologi pendidikan class
hope it is ok..i mean, tak mengantuk or boring ... k, till then...

Monday, July 7, 2008

tulis post lagi, semoga kekal rajin

hai...

ari ni busy btl sebab ada lagi surat yang pending...
sekarang ni nak buka blog pun susah so saya pun malas la nk update2 blog ni..
nanti2 bila dah xbusy sgt blh la tulis banyak2..
tapi bila yang xbusy tu??
dah la kna melukis lagi.. the most thing that i dont like ..but i have to do it..
ada lagi 2 tahun to face it...cepat la masa berlalu...

ari tu sempat baca dayah punya blog..untuk pengetahuan dia, punya lah seksa saya nak abiskan that thing everyday. macam mana dia blh tahan ye... ishh2..

Wednesday, July 2, 2008

haiiiii

hai..
i dah dtg balik

haiiiii

hai..
i dah dtg balik

Friday, May 23, 2008

hai.....

lamanya xtulis apa2...

Monday, April 28, 2008

haiii

ari ni hujan.. best je tidor tadi..
tapi jap je
bgn awal konon2 nak wat pj...
ok lah..
nanti tulis lagi..

Sunday, April 27, 2008

xde tajuk lagi

org lain sume dok buat keje tapi saye je lg xwat ape2..
dayah lak dok suruh update blog..
xtau nak cakap ape lah
esok2 lah.
tapi sebelum tadi sape2 yg ada idea pasl abm tu wat la..
saya dok suruh kawan2 coz saya pun xde ide.. macam saye je jadi pengurus..
xpe, saya blh tolong semua org.
have to go 1st

het ditunda lagi!!!

ari ni patutnya ada exam tadi xjadi plak
kalau tau awal2 tadi dah lama balik tidur kat bilik je
patutnya buat je arini, penat2 baca xjadi lak ( even saye banyak lagi xcover tapi bila tau tu dalam hati ckp yes!! yes!! gak )
takut gak..

Friday, April 25, 2008

het...exam??


ini lah book( pict kat sebelah ) yg kena baca tu.. saye baru je baca 3 4 helai.. banyak lg nak cover tapi nape malas nak baca.. i do love history tapi yg peliknya saya suka baca time xde exam.. as general knowledge katakan.. tapi bila untuk exam memang malas..dari dulu lagi.. saye pun xtau nape.. so, skarg i nak gi baca la ni.. tapi nak gi minum jap.. nescafe.. baru beli last week... saye memang dah lama nak beli tapi memandangkan harganya itu (mahal gak la harganya because rm 4 something for 100g) saye tunda lah dulu.. biskut pun banyak lagi tapi kan xde sape nak makan.. buat membazir lak.. roti expired tu blh lak saye makan tapi kesian kat biskut ni.. gula2 pun ada gak.. lot of food in my box.. maggi also ada.. sape yg nak?? ambiklah.. xpun nanti saye nak wat something.. maria tunku sabri says "fussion food" spageti bolognaise ( betul ke eja ni) tapi guna maggi as the spageti.. .. dah lama cadang tapi xjadi2 lagi.. nanti lah.. saya akan try juga..

to dayah2.. ni permulaan utk tulis panjang2.. skrg masih belajar lagi

lembab juga nk upload gambar ni ye.igtkan lepas tulis blh je sign out..
nak gi baca buku konon..

holiday, i love sleeping

lots of work to do but nape lah saye ni malas sangat ye...

mana tajuknya, tak kuar pun

haii
all my friends ask me to write more but i don't know what to write..
susah gak nak tulis menulis ni ye... dalam bahasa yang tepat ialah untuk menaip sesuatu for my page..

i'm searching any hotel for my mother.. she want the hotel which is nearest to PWTC.. for her convo.. who can help me? do contact me k..
i dah jumpa legend but mestilah mahal.. tanda ni for what currency? it is in dolar or rm? $ .... dont know la but i guess it is for dolllar.. kali dgn 4, ada gak dak dalam 300... abis half of my allowance..
help me to find the nearest, cheapest but in a good condition...

tadi i ate roti with gulai..(xnak membazir) tapi roti tu dah few days expired... saida and katy said if xde ulat xpe lah..i can eat.. saida said if sakit perut xpe, esok holidays...
i dah sakit perut ni but ini sakit perut before ate roti lagi.. xtau lah nape.

ada serangga lak malam ni.. xpe jap lagi tutup lampu.. pergilah dia..

i more things, tadi i tertido.. lama gak la.sedar sedar dah 7.30 pm.. i tgk bilik gelap je.. ingatkan dah siang.. tu lah tido lagi lepas asar.. but nak cite kat sini i ada kemahiran menganalisis data now.. sebab exam tadi kut..

my data : bilik gelap..
: jam shows 7.30 but dont know am or pm
: sue xde kat katil dia.. where is she?

may queastion : kna pagi kelas ke?
: ari dah siang ke?

my answer : no, because i dah pakai baju batik that shows ari khamis..so now is friday...
: malam rupanya coz sue is going out with hafis..

my rumusan : i tidur kula 5 ptg tadi n bangun 7.30 pm.. xtengok bella pun...xpe, tanya nadia nanti..
nasib baik dah pakai batik today so i know ari khamis dah pg kelas// so xla i bangun pg mandi pastu pakai baju kurung nak gi kelas.. y e lah terkejut bangun lambat.. nanti wat malu je

dah ngantuk la...nak tido.. gudnite..

p/s xtaulah panjang ke x.. i've to read a lot...